طريقة عمل البط بالبرتقال
صفحة 1 من اصل 1
طريقة عمل البط بالبرتقال
المكونات :
1 بطه - 50 جم دقيق - 50 جم خل - 5 جم ملح - 5 جم فلفل - 5 جم زعتر - 5 جم روز ماري
الحشو :
50 جم زبده و زيت - 2 بصل - 2 جزر - 2 برتقال مقطع شرائح - 25 جم زعتر - كوب عصير برتقال ( 200 جم ) - 50 جم صويا صوص
البوكيه جارتيه :
سلايز او شرائح برتقالتين - عدد 1 بصله - عدد 1 جزر - عدد 1 كرفس - 10 جم زعتر - 10 جم روز ماري - كرات
الطريقه :
اعملي شقوق بالبطه بالسكينه و ادعكيها بالخل و الدقيق و الملح و الفلفل والزعتر و الروز ماري جيدا
تاكدي من دعكها جيدا من الداخل و الخارج
ضعي عليها رشه زيت من كل الجوانب من فوق و تحت
سخنى جريل او مقلايه تيفال على النار كويس اوي و ضعي البطه تاخد ( صدمه ) على النار او زي ما بنقول تتشوح من كل النواحي بتاخد حوالي 15 دقيقه لغايه ما يتغير لونها كويس
نحضر الحشوه :
في مقلايه ضعي ال 50 جم زبده و زيت .. ضعي البصل المقطع جوانح و الجزر المقطع ترانشات
ثم سلايز البرتقال و الزعتر ثم العصير و الصويا صوص و اتركيها لغايه ما تختلط العصاره و المكونات ببعضها
و اقلب المكونات و اسويها 50 %
احضر في صنيه مكونات البوكيه جارنيه و اقطع الخضروات شرائح سميكه شويه
احضر الفرن على درجه حراره 200
اخد البطه بعد ما يتغير لونها و احشيها بالخلطه كويس و اكبس الحشو كويس جواها
خدي الصوص من المقلايه و صبيه على البطه من فوق علشان يساعد انه يديها لون
نحط شوربه في الصينيه
غطي الصينيه و دخليها الفرن على حراره 200 لمده ساعه
ارفعي الفويل بعد ساعه ليأخذ البط لون جميل
بعد السوا صفي العصاره و حطيها على النار لغايه ما تتركز و اضيف عليها 1/2 كوب ديمي جلاس و 1/2 كوب عصير برتقال
اسقي البطه بالصوص او اقدمه بجانبها و بالهنا و الشفا
نورا خالد- عضو ماسي
- عدد المساهمات : 732
تاريخ التسجيل : 09/06/2012
العمر : 49
مواضيع مماثلة
» طريقة عمل بلح الشام
» طريقة عمل القطايف بالصور
» طريقة عمل الشـيـش طآووق
» طريقة عمل الفروت سلاط
» طريقة عمل بلح الشام بالصور
» طريقة عمل القطايف بالصور
» طريقة عمل الشـيـش طآووق
» طريقة عمل الفروت سلاط
» طريقة عمل بلح الشام بالصور
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى