عشاق الحياة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

طبق مكرونة فرن باللحمة المفرومة

اذهب الى الأسفل

طبق مكرونة فرن باللحمة المفرومة Empty طبق مكرونة فرن باللحمة المفرومة

مُساهمة  نورا خالد الإثنين يوليو 15, 2013 9:37 pm


طبق مكرونة فرن باللحمة المفرومة

 المقادير:


• كيس مكرونة أقلام.

• 1/4 كيلو لحمة مفرومة.

• ملعقة صغيرة ريحان, جاف مطحون.

• كوب كبير عصير طماطم.

• نص كوب زيت ذرة.

• 1/2 كوب جبنة رومي مبشورة.

• بصلة كبيرة مقطعة قطع صغيرة.

• ملح وفلفل.

الطريقة:

1- هنسلق المكرونة ونحطها في مصفاة ونغسلها كويس بالمية الباردة علشان ما تلزقش مع بعضها وبعد كده نسيبها في المصفاة علشان تصفي أي مية فيها.
2- بعد كده هنعصج اللحمة المفرومة عن طريق تقطيع بصلة كبيرة إلى قطع صغيرة بعد كده نضيف إليها الملح والفلفل الأسود واللحمة ونحطهم على النار ونضيف إليهم ملعقة سمنة ونسيبهم على النار مع التقليب المستمر، وبعد نص ساعة نضيف إليها كوباية مية ونسيبها على النار لغاية ما اللحمة تشرب المية دي. لما نلاقي إن اللحمة شربت كل المية اللي فيها نضيف إليها عصير الطماطم والريحان ونسيبهم على النار لمدة ربع ساعة كمان مع التقليب.
3- هنجيب صينية كبيرة ونحط فيها المكرونة ونرش عليها ملعقة زيت ونقلبها كويس وبعد كده نضيف إليها اللحمة المعصجة ونقلبهم مع بعض وبعد كده نرش الجبنة الرومي المبشورة من فوق سطح المكرونة واللحمة.
4- هندخل الصينية في فرن البوتاجاز لمدة ربع ساعة أو لغاية ما نلاقي إن الجبنة ذابت نخرجها ونحطها في طبق التقديم.


وبألف هنا وشف
طريقة اخرى


طبق مكرونة فرن باللحمة المفرومة 54838_1210520014

ندخل على الطريقة مع المقادير :
ناخذ 2كوب ونص مكرونه النوع اللي تحبين وتسلق في ماء مع ملعقة زيت وملعقة ملح لمدة 10 دقائق ثم تصفى 

طبق مكرونة فرن باللحمة المفرومة 54838_1210519264


نعمل حشوة اللحم نشوح بصله كبيرة ثم نضيف عليها الثوم واللحم المفروم مقدار كوب ونص ونقلب الى ان ينشف ماء اللحمة طبعا على نار هادئه ثم نضيف الخضار ( فاصوليا + جزر + فلفل اخضر ) مقطعه كلها حجم صغير جدا ونقلبها مع اللحمه ونضيف بعد كذا البهارات والكمون والفلفل الاسود والماجي والملح طبعا المقدار حسب الذوق اذا ذبلة الخضار نضيف ملعقه كبيرة معجون طماطم وحبة طماطم مقطعه صغير ونقلب الى ان تتسبك وفي الاخير نضع شبت مفروم وهذا شكل الحشوة 

طبق مكرونة فرن باللحمة المفرومة 54838_1210519394

طبق مكرونة فرن باللحمة المفرومة 54838_1210519491

البشاميل :


4 ملعقه كبيرة دقيق 


4 كوب حليب 

2ملعقه كبيرة زبدة 

ملح 


فلفل ابيض 

صفار بيضه 

نحرك الدقيق مع الزبده على النار مدة خمس دقايق ثم نضيف الحليب ونحرك الى ان يغلظ قوام البشاميل ثم نضيف الملح والفلفل 


نقسم البشاميل قسمين قسم يخلط مع المكرونه والقسم الاخر نضيف عليه صفار البيضه 

طبق مكرونة فرن باللحمة المفرومة 54838_1210519554

نبدأ العمل 


ندهن القالب بالزيت ونضع نص المكرونه ونفردها زين 


طبق مكرونة فرن باللحمة المفرومة 54838_1210519628


نضع الحشوة ونفردها زين 

طبق مكرونة فرن باللحمة المفرومة 54838_1210519752

نضع باقي المكرونه ثم نصب باقي البشاميل على الوجه وندخلها الفرن الى ان تستوي 

طبق مكرونة فرن باللحمة المفرومة 54838_1210519814

وهذا شكلها بعد ما طلعت من الفرن ونتركها ربع ساعه ثم نقطعها وتمتعي بالذ مكرونه 

طبق مكرونة فرن باللحمة المفرومة 54838_1210519880

وهذا شكلها بعد ما قطعتها 

طبق مكرونة فرن باللحمة المفرومة 54838_1210519944

طبق مكرونة فرن باللحمة المفرومة 54838_1210520014

طبق مكرونة فرن باللحمة المفرومة 54838_1210520076


اتمنى تعجبكم وتطبقونها
نورا خالد
نورا خالد
عضو ماسي
عضو ماسي

عدد المساهمات : 732
تاريخ التسجيل : 09/06/2012
العمر : 49

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى