طريقة عمل المقلوبة بالخضار واللحم
صفحة 1 من اصل 1
طريقة عمل المقلوبة بالخضار واللحم
المقادير
( خضار مشكلة مغسولة جيداً ومقطعة على شكل شرائح أوقطع كبيرة :
بصل - فلفل رومي - قرع أمريكي - بطاطس - كوسا - جزر - طماطم - باذنجان - زهرة )
, ( رز مغسول ومنقوع لمدة 10 دقايق )
,( لحيمات مقطعة قطع متوسطة
,( زيت زيتون ) ,
( كم قرين فلفل من الحار ويفضل الأحمر بعد - مكعبين ماجي - علبة معجون طماطم - بهارات - ملح - ليمون أسود - قرفة أو دارسين كما نسميها )
تعالوا بقن نشوف الطريقه
نضيف البصل بزيت الزيتون
نحط علية اللحم وحرك يامحرك ههههههههههه
ها بتستوى ؟؟؟؟؟؟ اخباركم اية تعالى تانى بقى
ها فية شوربة اهية زى الفل ياشطورة تعالى تانى بقن
غطى عليها ولا هتفضلى كدة وتخرجى طعمها وريحتها فى الهواء الطلق هههههه
بعدين الله يسلم ايديكم يارب نتأكد إن اللحيمات إستوت وذابت مع البصل ثم نصب شوي موية حارة عليها ونغطي القدر ونتركه لمدة 4 دقايق على نار متوسطة ثم نشيل الغطاء ونحاول نكشط الرغوة اللي على الوجه وهي بقايا على اللحم والعظم ما تطلع بالغسل العادي يعني لازم ماء حار
بعدين الله يسلم ايديكم يارب نتأكد إن اللحيمات إستوت وذابت مع البصل ثم نصب شوي موية حارة عليها ونغطي القدر ونتركه لمدة 4 دقايق على نار متوسطة ثم نشيل الغطاء ونحاول نكشط الرغوة اللي على الوجه وهي بقايا على اللحم والعظم ما تطلع بالغسل العادي يعني لازم ماء حار
وبعدها نضيف الطماطم على اللحيمات ونحركها نحركها نحركها نحركها لما تذوب مع المكونات
نحط البطاطس والجزر .... وحرك يا محرك ....
ثمٍ البهارات والليمون الأسود ومعجون الطماطم والدارسين وباقي المكونات .....
نحط القرع والفلفل الرومي والباذنجان ونضيف القليل من الماء المغلي عليها.
ونحرك برفق
وآخر شي نحط قطع الزهرة فوق الخظار بشويش لانها بتتفتت بسرعة
نخليها شوي ثم نكب عليها الرز بطريقة فنية وسريعة تضمن تغطية كل الخظار واللحم بالرز كاملاً ثم نضيف مقدار من الماء المغلي أقل من مستوى الرز بقليل ثم لا ننسى الفلفل فوق ثم نغطيها ونقلل النار آخر درجة ونتركها لمدة ساعة ونصف .... ولو حد جة جاع كدة وحب يكشف الغطاء الطبخة بتخرب يعني لا تفتح إلا بعد ساعة ونصف.
وياولى ويلاااااااااااااااة
غطوا غطوا
ها اية رايكم
ها اية رايكم
دى المقلوبة وهية مقلوبة هههههههههه
ودى جزء منها بس مش عرفت اصورها وهية فى طبق التقديم لانى زوغت لمشوار قبل الغذاء
بس بجد شكلها وطعمها حاجة تانية الصور ظلماها بجد تجنننننننننننننننننن
جربوها وادعولى او ادعولى عليا وهسامحكم اعمل اية بحبكم
وهذة عملية القلب امال لية بيسموها مقلوبة يافتكتك
بس بجد شكلها وطعمها حاجة تانية الصور ظلماها بجد تجنننننننننننننننننن
جربوها وادعولى او ادعولى عليا وهسامحكم اعمل اية بحبكم
وهذة عملية القلب امال لية بيسموها مقلوبة يافتكتك
يالا قدموها فى طبق وكلوها بالف هنا علاى قلوبكم
نورا خالد- عضو ماسي
- عدد المساهمات : 732
تاريخ التسجيل : 09/06/2012
العمر : 49
مواضيع مماثلة
» صدور البانيه صينية بالخضار انما ايييييييييه
» طريقة عمل بلح الشام
» طريقة عمل القطايف بالصور
» طريقة عمل الشـيـش طآووق
» طريقة عمل الفروت سلاط
» طريقة عمل بلح الشام
» طريقة عمل القطايف بالصور
» طريقة عمل الشـيـش طآووق
» طريقة عمل الفروت سلاط
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى