طريقة عمل الفتيه المصريه بالموزة
صفحة 1 من اصل 1
طريقة عمل الفتيه المصريه بالموزة
طريقة عمل الفتيه المصريه بالموزةطبق رئيسى يتواجد دائما على موائدنا وخاصه فى مناسبات معينه مثل العقيقه للمولود وصباح عيد الأضحى وهكذا لذا فوجودها مرتبط بوجود اللحومسواء ضانى بالعظماو الموزهاو اى نوع مفضلوممكن مسلوق او محمر او فرنأقدم لكم طريقتى بالموزه الضانى فى الفرن وهى نفسها طريقه والدتى وجدتى ان شاء الله تنال الأعجابنبدأ بسم الله الرحمن الرحيممقادير اللحم فى الفرنانا استخدمت موزه ضانى مع جزء من الكتفتوابل (ملح فلفل كمون بابريكا ثوم باودر زنجبيل مطحون)2 بصله مقطعهكيس شواء للفرنمقادير الفتهكوب ونصف رز مصرى مغسولخبز مقطع صغيرا4 ملاعق كبيره ثوم مفروم3 ملاعق معجون طماطمزبده للأرز وتحمير الثومكوب شوربه لحمنصف فنجان خل ابيض(مهم جدا جدااااااااااااااااااا)الطريقهبالنسبه للحم طبعا ممكن نسلقه لكن بالنسبه لى افضل وضعه فى الفرنيغسل اللحم جيدا ويوضع على ورق المطبخ ليجف من الماء هكذانصنع شقوق بالسكين هكذا ونضع التتبيله التى ذكرتهاتوزع التتبيله جيدا على كل قطعه اللحم وتترك نصف ساعهيوضع اللحم فى كيس الشواء بالتتبيله ويوضع فوقه البصل المقطعويغلق الكيس ونعمل شقوق على سطحه لتفادى احتباس البخارويدخل الفرن ساعه ونصف تقريبا ويمكن اقل على حسب نوع اللحمواثناء ذلك نقوم بتحضير الفتهطريقتى فى الرزاقوم بوضع الزبده عالنار وفوقها الارز والملح واقلب الرز بالملح والزبده لمده عشر دقائق متواصله ثم اضع الماء واتركه ينضج بالطريقه المعروفهنترك الأرز جانبانقطع الخبز ونضعه يتحمص فى الفرن او الميكروويف(من الافضل استخدام العيش البلدى المصرى المعروف لكن لم يكن متوافر لدى)نقوم بتحمير الثوم فى قطعه زبدهوبعد ان يأخذ هذا الشكل نضع عليه الخل(نطشه)ونقلبثم كوب الشوربه وملعقه صلصه طماطمونضع ملح بسيط وكمونملحوظه مهمهنأخذ من هذا الخليط حوالى فنجان ونتركه جانبانضع الخبز المحمص مع المتبقى من الخليط ويقلب جيدا حتى يتشرب الخبز منه تماماشوفوا شكل الخبز مائل للأحمرار لوجود الصلصهيوضع فى صينيه او طبق التقديمنضع فوقه الارز هكذاالفنجان اللى حجزناه جانبا نضعه فى حله ومعه معجون طماطم ويتبل بالتوابل ويترك ربع ساعه لتتكون صلصه الفته هكذايرش جزء من الصلصه على الأارز هكذا وباقى الصلصه توضع فى طبق بجانبها او ممكن تترك الفته بيضاء والصلصه جانبها حسب الرغبهوده شكلها النهائىطبعا اللحم بيكون نضج نخرجه من الفرنويقدم هكذاان شاء الله تكون عجبتكم طريقتى فى الفته المصريه بالخل والثوم والموزه فى الفرندمتم فى رعايه الرحمن والسلام عليكم ورحمه الله وبركاته
نورا خالد- عضو ماسي
- عدد المساهمات : 732
تاريخ التسجيل : 09/06/2012
العمر : 49
مواضيع مماثلة
» طريقة عمل بلح الشام
» طريقة عمل القطايف بالصور
» طريقة عمل الشـيـش طآووق
» طريقة عمل الفروت سلاط
» طريقة عمل بلح الشام بالصور
» طريقة عمل القطايف بالصور
» طريقة عمل الشـيـش طآووق
» طريقة عمل الفروت سلاط
» طريقة عمل بلح الشام بالصور
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى