عشاق الحياة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

طريقة عمل البيكاتا بالماشروم بالصور

اذهب الى الأسفل

طريقة عمل البيكاتا بالماشروم بالصور Empty طريقة عمل البيكاتا بالماشروم بالصور

مُساهمة  نورا خالد الخميس أغسطس 01, 2013 2:51 am


طريقة عمل البيكاتا بالماشروم بالصور


 المقادير .. 


صدور دجاج مخلية - انا كان عندي 1.350 كيلو ( الكمية كبيرة على فكرة و تكفي تقريبا 8 اشخاص )
كريمة لباني - استعملت نصف ليتر 
ماشروم - نصف كيلو 
بصل - حوالي 5 بصلات متوسطة
زبدة - في حدود 250 جرام 
نصف كوب حليب سائل
ثلث كوب عصير ليمون 
2 ملعقة كبيرة فلفل اسود


للزينة : 
بشر ليمون + بقدونس مفري + بشر ثوم


الطريقة .. 
نقطع صدور الدجاج .. مكعبات متوسطة .. صغيرة قليلاً .. او حسب الرغبة بس انا بافضلها صغيرة عشان تشرب من الكريمة ..


طريقة عمل البيكاتا بالماشروم بالصور CIMG0369


نحضر خلطة التتبيل باضافة الفلفل الاسود الى عصير الليمون ..


طريقة عمل البيكاتا بالماشروم بالصور CIMG0370


نخلط قطع الدجاج مع خلطة التتبيل بواسطة اليد .. نخلط كويس و نتأكد ان كل قطعة اتبلت كويس ..


طريقة عمل البيكاتا بالماشروم بالصور CIMG0371


نغطيها بنايلون التغليف .. و نسيبها في التلاجة .. نغطيها كويس.. انا باسيبها 3 ساعات او اربع ساعات .. و ساعات باسيبها طول الليل .. كل ماكان الوقت اطول كل ما كان احسن .


طريقة عمل البيكاتا بالماشروم بالصور CIMG0372


في هذه الاثناء .. نكون قطعنا البصل جوانح .. و الماشروم لو معلب لازم يتغسل بمية عشان نشيل مواد الحفظ ..


طريقة عمل البيكاتا بالماشروم بالصور CIMG0380


طريقة عمل البيكاتا بالماشروم بالصور CIMG0385


بعدين .. وقت الطبخ بقى .. نحط الزبدة في اناء الطهي .. و نسيبها تسيح و تسخن ..


طريقة عمل البيكاتا بالماشروم بالصور CIMG0381


نضيف قطع الدجاج المتبلة ..


طريقة عمل البيكاتا بالماشروم بالصور CIMG0382


لما تستوي .. ننشلها من الزبدة و نحطها على جنب ..


طريقة عمل البيكاتا بالماشروم بالصور CIMG0383


في نفس الزبدة .. نضيف البصل ..


طريقة عمل البيكاتا بالماشروم بالصور CIMG0384


لما يدبل البصل نضيف الماشروم ..


طريقة عمل البيكاتا بالماشروم بالصور CIMG0386


نقلب شوية لحد ما الماشروم يستوي حبة .. و بعين نضيف الكريمة اللباني و الحليب ..


طريقة عمل البيكاتا بالماشروم بالصور CIMG0387


نسيبها على نار هادية .. لحد ماتغلي المكونات ..


طريقة عمل البيكاتا بالماشروم بالصور CIMG0388


بعدين .. نرجع نضيف قطع الدجاج اللي شيلناها من الزبدة و نقلبها في الخليط ..


طريقة عمل البيكاتا بالماشروم بالصور CIMG0389


و نسيبها على النار الهادية شوية . عشان الدجاج يتشرب من الكريمة ..


نكون جهزنا خلطة التزيين .. بقدونس + بشر ليمون + ثوم مبشور ..


طريقة عمل البيكاتا بالماشروم بالصور CIMG0390


و بعدين .. نطلع البيكاتا .. و نحطها في اطباق التقديم .. و نزينها .. و تتقدم مع رز بالخلطة و سلطة خضراء .. 
و دة شكلها النهائي ...

نورا خالد
نورا خالد
عضو ماسي
عضو ماسي

عدد المساهمات : 732
تاريخ التسجيل : 09/06/2012
العمر : 49

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى